Depletion Efficiency of Selected Expired Food Products in the Process of Methane Fermentation

Joanna Kazimierowicz

Abstract

In the retail chains 1 to 3% of food production, i.e. thousands of tons every year, is perished or expired. Improper waste management poses a threat for human health and pollutes the environment. This waste may be successfully neutralised in the process of methane fermentation.The conducted research was to determine the depletion efficiency of selected expired food products depending on the composition of the mix as well as the manner of conducting fermentation and therefore duration time and the process temperature.
Autor Joanna Kazimierowicz (WBiNoŚ/KTwIŚ)
Joanna Kazimierowicz
- Katedra Technologii i Systemów Inżynierii Środowiska
Tytuł czasopisma/seriiJournal of Ecological Engineering, [Inżynieria Ekologiczna], ISSN 2299-8993, (N/A 40 pkt)
Rok wydania2019
Tom20
Nr1
Paginacja132-137
Objętość publikacji w arkuszach wydawniczych0,50
Słowa kluczowe w języku angielskimexpired food products, neutralising organic waste, mesophilic fermentation, thermophilic fermentation, depletion efficiency
DOIDOI:10.12911/22998993/93865
URL http://www.jeeng.net/Depletion-Efficiency-of-Selected-Expired-Food-Products-in-the-Process-of-Methane,93865,0,2.html
Identyfikator wewnętrzny000044815
Języken angielski
LicencjaUznanie Autorstwa (CC-BY)
Punktacja (całkowita)40
Żródło punktacjijournalList
PunktacjaPunktacja PB = 12.0
Punktacja MNiSW = 40.0, 18-02-2020, ArticleFromJournal
Liczba cytowań*
Cytuj
przetwarzanie
Udostępnij Udostępnij

Pobierz odnośnik do tego rekordu


* Podana liczba cytowań wynika z analizy informacji dostępnych w Internecie i jest zbliżona do wartości obliczanej przy pomocy systemu Publish or Perish.
Powrót
Potwierdzenie
Czy jesteś pewien?